Anouk Mak - Adviseur

Anouk Mak

Motivatie

Anouk heeft de studie Toegepaste Psychologie gedaan. Hierin werd gefocust op het coachen, begeleiden en trainen van mensen. Na het afronden van deze studie heeft ze in de ondersteuning van het middelbaar onderwijs gewerkt, waar ze zorgde dat scholieren de juiste begeleiding kregen. Zo hielp ze hen die meer hulp nodig hadden met het aanleren van studievaardigheden of met vakinhoudelijke ondersteuning. Ook adviseerde ze ouders over de begeleiding hun kind. Via een eigen loopbaancoachingstraject is Anouk erachter gekomen dat ze graag mensen coacht en begeleidt die ondersteuning nodig hebben in het vinden van een baan.

Doelgroep

En dat is wat ze nu doet. Het coachen en begeleiden van mensen die ondersteuning nodig hebben bij het vinden en behouden van werk. Ze werkt vooral met mensen met een arbeidsbeperking en een MBO achtergrond, die bijvoorbeeld een WAJONG-uitkering via het UWV ontvangen. De meesten van hen melden zich vrijwillig aan en zijn zo gemotiveerd dat Anouk veel kan bewerkstellingen.

‘Voor mij is een diagnose, zoals autisme of bi-polaire stoornis, niet zo heel erg belangrijk. Ik geloof dat iedereen bepaalde ondersteuning kan gebruiken en iedereen zijn eigen begeleidingsbehoefte heeft.’ Ze vindt het veel belangrijker om te kijken welke ondersteuningsbehoefte er is en hoe zij daarin kan voorzien.  Ze kijkt wat voor persoon iemand is en wat die persoon van haar of van een werkgever nodig heeft om het werk goed te doen.

Openheid

Anouk vindt het heel erg leuk om kandidaten van begin tot einde mee te maken in een traject. Kandidaten komen binnen met de vraag ‘ik ben op zoek naar werk, kunnen jullie mij helpen?’ In het begin zijn mensen nog wat gesloten en vinden ze het soms lastig om hun verhaal te doen. Anouk merkt dat als je elkaar vaker spreekt en een band met elkaar opbouwt de gewenste openheid volgt. Dit vindt ze erg bijzonder en mooi om te zien. Het werkt prettig als iemand open staat voor haar hulp en zelf ook bereid is om energie te steken in het coachingstraject.

Overbodig

Kandidaten vinden het heel fijn dat Anouk een luisterend oor heeft en dat ze meedenkt. Ze bouwt snel en makkelijk een band op, hierdoor voelen mensen zich vertrouwt bij haar. Ze zijn heel blij en dankbaar voor het werk wat ze doet.

Haar doel is om een passende werkplek te vinden, waarin iemand optimaal tot zijn recht komt. De coaching steekt zij altijd zo in, dat de werkgever de begeleiding op den duur kan overnemen. Zo kan zij met een gerust hart het traject afsluiten. Daarnaast vindt ze het heel mooi en goed om te zien dat iemand groeit en zich gewaardeerd voelt. ‘Het blijft bijzonder om de ontwikkeling van iemand in een bepaalde tijd te zien. Werk is toch een groot deel van iemand zijn identiteit. Mijn einddoel in coaching is dat ik mezelf overbodig maak.’