Jeanette Gobius du Sart - Adviseur

Jeanette Gobius du Sart

 

Als je tegenover haar zit, geeft Jeanette Gobius du Sart je het gevoel dat ze je (opr)echt ziet. Het zit om te beginnen in haar ogen. Ze is enthousiast en geïnteresseerd, stelt veel vragen en kan goed luisteren. Dieper luisteren, zo noemt ze het zelf: “Ik ben hoogsensitief en daar maak ik gebruik van. Vanuit daar kijk ik altijd naar het geheel. Dat heb ik dus. Ik sta erg open en kijk er als het ware omheen. Ik luister eigenlijk niet alleen naar wat je zegt, ik luister meer naar wat je ademt, hoe je erbij zit, hoe je je dingetjes doet. Ik luister achter de woorden, zeg ik wel eens. Opeens voel ik iets en denk ik van ‘oh ja, dat zou bij jou kunnen passen’. Dan ga ik vragen stellen, ga ik prikken en kom jij vanzelf naar voren. Op die manier komen we ergens.”

Je eigen pad

Vanuit haar eigen ervaring kan ze zich goed in jou verplaatsen en je helpen. Zelf kwam Jeanette een aantal jaar geleden terecht in een bijna burnout. Dankbaar is ze dat ze toen van haar werkgever de kans kreeg een traject te gaan volgen om erachter te komen waar het voor haar lag. Het bleek een eye-opener te zijn. Wat er daar gebeurde, dat wilde ze zelf ook wel gaan doen. Ze ging de hbo-opleiding coaching en psychologie doen en maakte een switch in haar carrière. Nu werkt ze als adviseur: “Die bijna burnout kreeg ik niet voor niets. Nu weet ik dat dat altijd al mijn pad is geweest. Ik heb van jongs af aan mensen geholpen en gecoached. Alleen hing dat labeltje er niet aan. Daar geloof ik dus in, dat toeval niet bestaat. Je wordt op deze wereld neergezet voor een bepaalde reden. Dat pad dat je moet lopen, dat is het pad rechtdoor. Wat er echter vaak gebeurt, is dat je keuzes hebt gemaakt voor dingen, die totaal niet bij je passen. Bijvoorbeeld omdat je ouders niet wilden dat je een bepaalde opleiding ging doen. En daar loop je uiteindelijk in vast. Die mensen, die begeleid ik graag. Je bent niet zo maar terechtgekomen op dat punt van vastlopen. Zie daarin een kans om te komen bij wat past bij jou en daarin te groeien.”

Mensen verder helpen

Ze wil niets liever doen dan jou helpen je nieuwe pad te vinden. Als coach is Jeanette toegankelijk en laagdrempelig. Ze staat met beide benen stevig op de grond, kent de zakelijke wereld goed, maar gelooft tegelijkertijd in het spirituele en ziet de softheid in het bedrijfsleven. Deze combinatie van zakelijk en soft is wat haar onderscheidt. Ze spreekt de taal van de werkgever en kan de vertaling maken van jou naar de eisen en verlangens van de werkgever. Daarbij heeft ze oprecht oog voor jou. Daarom is de klik voor haar heel belangrijk. Dat jij je senang voelt met haar een traject in te gaan: “Als dat begin er is, komt het goed. Daar ben ik van overtuigd. Samen kijken we waar het ligt voor jou. Waarom ben je er? Wat doe je als je gaat stralen? Wat doe je in je dagelijks leven? Daarbij kijk ik verder dan alleen naar het werk. Samen gaan we op zoek naar het verlangen, terug naar de basis, wat is er gebeurd vroeger? Ik kijk naar de levensfases. Wie ben je nu en wat is je grootste verlangen? En, als je dat niet goed kunt duiden, wat is dan je grootste gemis. Wat mis jij op dit moment in je leven?” Essentiële vragen om inzicht te krijgen in jouw talenten en mogelijkheden en daarmee aan de slag te gaan, op weg.

Jeanette Gobius du Sart | ChangeCreators