Liesbeth Aarts - Adviseur

Liesbeth Aarts

 

Liesbeth Aarts werkt al 30 jaar op het gebied van re-integratie, training, therapie, outplacement en HR. Zij begon haar loopbaan met het begeleiden naar werk en scholing van mensen met een flinke afstand tot de arbeidsmarkt. Vervolgens trainde zij mensen in solliciteren en begeleidde zij outplacementtrajecten.

De overstap naar HR-adviseur in het bedrijfsleven bracht haar ervaring in het reilen en zeilen van organisaties. Daardoor weet zij wat er nodig is, zowel bij de medewerker als bij de werkgever, om de nieuwe samenwerking kans van slagen te geven: “Als begeleider begrijp ik waar jij staat, wat jij ervaart en wat er nodig is om jou een stap verder te brengen. In mijn rugzak heb ik veel verschillende tools die ik op maat voor jou kan inzetten, afgestemd op de fase waarin jij zit en wat er nodig is om beweging te krijgen. Ik ondersteun je om een brug te slaan tussen waar je nu staat en een nieuw perspectief voor je toekomst. Daarbij kun je veel hebben aan mijn kijk op processen en de persoonlijke vertaling daarvan naar stappen die jij kunt zetten. We beginnen met kleine stappen en zorgen dat er op die manier een goed begin gemaakt wordt. Van daaruit gaan we verder.”

Ruimte creëren

Liesbeth begeleidt momenteel kandidaten vanuit de WW, WIA, Wajong en ziektewet. Ze voert loopbaan-, spoor 2- en outplacementtrajecten uit en heeft veel kennis van burn-out en psychische problematiek. Haar expertise in en opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en therapie (o.a. PRI, Past Reality Integration) maken haar tot een coach die breed én diep kan kijken naar jou en jouw pad. Ze coacht op het herkennen, doorgronden en doorbreken van belemmerend gedrag en/of gedachten, psychische weerbaarheid en communiceren vanuit contact.

In combinatie met haar kennis van de arbeidsmarkt, netwerken en solliciteren, maakt zij dit samen met jou tot een bruikbare, persoonlijke mix: “Persoonlijke processen van mensen, dat is wat ik leuk vind om mee te werken. Waarom doe je wat je doet, waarom reageer je zoals je reageert en vind je iets wel of niet leuk? Ik weet – ook uit eigen ervaring – dat je pad als mens niet altijd gemakkelijk is. Als je in een situatie belandt waar je niet om gevraagd hebt, roept dat vaak allerlei emoties en gedachten op. Die erkennen, verwerken en opschonen, brengt ruimte. Dat is wat ik steeds merk bij kandidaten. Dan blijken er daarna weer echt mogelijkheden te zijn en durf je weer stappen te zetten.”

Openstaan voor groei

Liesbeth gelooft in crisis als kans en in weerstand en stagnatie als voorbode van verandering en groei. Hoe de gegevenheden of omstandigheden ook zijn, je mag ze zien als een uitnodiging om er jouw eigen antwoord op te (leren) geven. Of je nu te maken hebt met autisme, AD(H)D, hooggevoeligheid of een psychische gegevenheid. Het is haar doel om jou weer in contact te brengen met jezelf en jouw (werk-)wensen. Om jou weer in jezelf te laten geloven en in je vermogen om jouw leven en werk zelf vorm te geven.

Ze is een aandachtvolle begeleider met oprechte belangstelling voor jou: “Ik zie altijd het potentieel van iemand, wat er is aan eigenheid en kwaliteit. Natuurlijk is daar soms van alles overheen gekomen, waardoor je er zelf nog moeilijk contact mee kunt maken. Ik help mensen om weer contact te maken met hun eigen kern, met wie ze in wezen zijn. Dat is al die tijd ongeschonden gebleven, ongeacht wat er allemaal gebeurd is. Mijn ondersteuning is erop gericht om je eigen kern weer te gaan ervaren en er stap voor stap meer op te gaan vertrouwen. Dan kom je weer in de stroom en daarmee komen als vanzelf ook weer mogelijkheden.”

Liesbeth Aarts | ChangeCreators