Marije Stekelenburg - Adviseur

Marije Stekelenburg

 

Marije wordt aangetrokken door alles wat met de Participatiewet te maken heeft. Ze wil graag echt mét mensen praten, niet over mensen. De functie van adviseur leent zich daar prima voor. Ze biedt een luisterend oor, ze geeft een steuntje in de rug of zij kan de persoon zijn om mee te sparren. Zij is een gesprekspartner die voorbeelden kan geven over wat andere mensen ervaren in hun werk of waar zij tegenaan lopen. Marije creëert hiermee herkenbaarheid voor jou. Ze doet dit door te spiegelen, praktische handvatten te geven én de mogelijkheid te geven om je hart te luchten. Daarmee kan zij een verandering in jouw leven teweeg brengen. Ze is een hulp onderweg. Maar uiteindelijk doe je het helemaal zelf!

‘Ik word er heel blij van om mensen perspectief te geven’, zegt Marije. ‘Je kan er bijvoorbeeld van overtuigd zijn (geraakt) dat je iets niet kunt. Of dat iets wel of niet voor jou is weggelegd. En als je dan een gesprekspartner hebt die de andere kant laat zien, een voorbeeld geeft of iets vertelt waar je nog niet aan hebt gedacht, kan dat je verder helpen.’ Coachen vindt zij daarom dankbaar en leuk werk. Het geeft haar energie.

Werkwijze

Het startpunt van een traject is dat zij een werkplan van het UWV, voor een WerkFit-traject, ontvangt. Van daaruit gaat Marije verder. Ze gaat heel open het gesprek met je aan. Het belangrijkste is om eerst meer te leren kennen over wie jij bent en wat jij leuk vindt, ook buiten de werksituatie. Wat geeft jou energie? En hoe ben je gekomen waar je nu bent? Marije wil je eerst goed leren kennen, om vervolgens heel open te vragen ‘waar kan ik je mee helpen om die eerste stap terug naar werk te nemen? Of wat is daarvoor nodig?’ Van daaruit gaat zij samen met jou bekijken wat praktisch haalbaar is en biedt zij verschillende opties aan. Dan kan jij aangeven of je dat een fijne manier van werken of niet. 

Samen met Marije maak je je doelen concreet. ‘Stel je geeft je vertrouwen in sollicitatievaardigheden nu een 5. Wanneer is het dan goed genoeg? Wil je dat het een 10 wordt of vind je een 7 ook al goed genoeg? En wat betekent dat dan als het een 7 is? Betekent dat bijvoorbeeld dat je met minder zenuwen het gesprek in gaat of wil je al 5 gesprekken gedaan hebben? Dit zijn hele andere doelen en belangrijk om helder te hebben. Door het zo te bekijken, kan je je doel nog beter in kaart brengen en het in kleine haalbare stappen opdelen. Marije probeert daar samen met jou achter te komen. Als je dat voor jezelf uit kan spreken, vindt zij dat veel  belangrijker dan dat er super concrete resultaten zijn en er meteen een baan is. Als je het vertrouwen maar terugkrijgt.

Eerlijkheid en veiligheid

‘Ik vind het fijn om te weten dat je intrinsiek gemotiveerd bent. En dat je echt met mij elke week de stappen wilt nemen die nodig zijn. Ook vind ik het belangrijk, dat als je je even minder gemotiveerd voelt, dat je de ruimte voelt om daar eerlijk over te zijn met me.’

Soms kan je het ergens niet mee eens zijn. Marije vindt het dus ook belangrijk dat er altijd een sfeer is waarin jij je veilig voelt om dit met haar te delen. Dat je zegt dat je iets wel of niet hebt gehad aan een gesprek of handvat wat zij gegeven heeft. En dat zij dat als adviseur ook kan doen naar jou toe. Wat dat betreft zit je op gelijk niveau met elkaar. Tuurlijk is zij de begeleider en jij diegene die wordt begeleid. Maar… het blijft mens tot mens. Zo kan je van elkaar leren.