Martial Ipema - Adviseur

Martial Ipema

 

Zijn achtergrond is toegepaste psychologie. Martial Ipema koos daarvoor, omdat het contact met mensen voor hem voorop staat. Hij wil mensen weer op de rit helpen. Op het moment dat ze ergens tegenaan lopen, in de knel zitten, in de knoop. Dat is dan ook wat hij als adviseur doet. Mensen ondersteunen bij het omgaan met belemmeringen, als het gaat om werk, bij het klaarmaken voor werk en het zoeken van werk.

Dat helpen van mensen heeft er altijd ingezeten bij hem. Van jongs af heeft hij (opr)echte gesprekken met mensen en helpt hij ze daadwerkelijk verder. Dat geeft hem voldoening: “Ik weet gewoon dat alles wat je nodig hebt om stappen te maken in jouzelf zit. Het is mooi dat ik een steentje kan bijdragen aan het activeren van iemand, zodat diegene zelf succeservaringen gaat opbouwen. Daar geloof ik enorm in. Voor mij is succes dan ook het belangrijkste, hoe klein ook. Daar werk ik naar toe. Dat je denkt van ‘oh ik kan het, zie je nou wel dat ik het kan’. Of van ‘hee, er zijn best veel dingen die niet meer lukken, maar dit lukt wel’. Als je succes behaalt, geeft dat een boost en kan je daarmee verder.”

Toekomstgericht

Martial is duidelijk, eerlijk en resultaatgericht. In zijn werk gebruikt hij vaak humor. Voor hem is het essentieel dat jij op de juiste plek terecht komt. Daar krijg je energie van, word je blij van. Daarom let hij scherp op wat er past bij jou: “Ik kijk graag vooruit, naar de toekomst. Alleen als het echt nodig is, gaan we wat meer terug in het verleden. Ik geloof er niet zo in dat je alles over het probleem moet weten om het op te lossen. Daarom sta ik samen met jou stil bij vragen als ‘hoe zit je erbij?’, ‘waar heb je nu last van?’, ‘wat wil je zelf?’ en ‘wat is nodig om te groeien?’. Dat pluizen we samen uit. Zodat jij weer in beweging komt en plezier krijgt in wat je doet, de regie krijgt.”

Brede doelgroep

Martial heeft binnen ChangeCreators altijd gewerkt met een brede doelgroep. Door zijn persoonsgerichte aanpak, weet hij goed aan te voelen wat iemand nodig heeft. Hier stemt hij zijn werkwijze op af. Hij begeleidt kandidaten van alle leeftijden en doelgroepen zoals de Wajong, hoogopgeleiden en kandidaten met psychische problematiek.

Martial Ipema