Maxime Pieters - Adviseur

Maxime Pieters

 

Mensen zijn vaak geneigd om met mensen om te gaan die op hen lijken. Wat psychologisch heel erg logisch is, maar over het algemeen voor de organisatie niet altijd het beste, aldus Maxime. Want dan heb  je allemaal mensen met dezelfde blik en dan krijg je vaak niet de origineelste of beste ideeën. Ook voor organisaties is het goed om mensen met verschillende achtergronden te hebben (diversiteit en inclusiviteit). Maar dan moeten organisaties wel over een drempel heen en uit hun comfortzone gaan om met iemand in zee te gaan, waarvan ze in eerste instantie denken ‘dat is anders dan ik normaal doe’. Maar Maxime denkt dat dat voor zowel het individu, de organisatie en  de maatschappij heel erg zinvol is, omdat iedereen heel veel van elkaar kan leren.

Zij vindt het dan ook belangrijk dat iedereen een kans krijgt om te werken. ‘Omdat ik denk dat dat voor iedereen heel goed is, voor je gezondheid én ook om jezelf te kunnen ontwikkelen. We moeten veel meer van ieders potentie gebruik maken.’

Respect

Maxime werkt voornamelijk met hoogopgeleiden mensen met een arbeidsbeperking. Veel van deze  mensen zijn obstakels op hun pad tegengekomen en hebben zich hier doorheen geworsteld. Daar heeft zij erg veel respect voor. Ze vindt het knap dat je bent gekomen tot waar je nu bent, wie je nu bent en dat je weer naar een baan wilt zoeken.

Zelfstandigheid vergroten

Het doel van haar jobcoaching is: het vinden van een duurzame baan waarin zelfstandigheid wordt vergroot. Maxime werkt graag aan de bewustwording van gedrag. Wanneer je hier bewust van bent kan je dit ook zelf gaan veranderen. Zodat als zowel de organisatie als de kandidaat zich comfortabel genoeg voelen om van haar afscheid te nemen, zij jullie ook met een gerust hart kan achterlaten. Het zou mooi zijn dat als zij weg is, je haar als coach toch nog hoort ‘praten’.

In contact met elkaar zijn

Veel van haar kandidaten hebben autisme. Hierdoor kan zij zeggen dat ieder persoon met deze diagnose uniek is en dus van elkaar verschilt. De ene persoon communiceert bijvoorbeeld lastig, terwijl de andere persoon spontaan is. Dus dan zegt zo’n labeltje eigenlijk ook niet zoveel. Ze vindt het dan ook erg belangrijk om écht in contact met je te zijn en jouw verhaal te horen over wat een beperking voor je inhoudt. ‘Leer je elkaar echt kennen dan heb je ook niet meer zoveel vooroordelen.’

Het écht in contact komen met iemand, doet Maxime door vragen te stellen als ‘waarom doe je wat je doet? En waarom wil jij bepaald werk doen of waarom heb je een bepaalde opleiding gedaan?’ De interesse naar de interesse van mensen. Weten waarom mensen bepaalde dingen doen. En vervolgens deze kennis gebruiken om werk te vinden wat daarbij aansluit. Of terwijl denken in mogelijkheden. Een mooi compliment dat zij heeft gekregen van een kandidaat:

‘ik heb door de gesprekken leren kijken naar wat ik wel kan, in plaats van naar wat is mijn beperking en wat kan ik niet.’

Dat is wat Maxime heel graag wil bereiken. Je beperking is er en het is goed om te weten waar je grens ligt, maar daarnaast is het van belang om te kijken naar wat je wel kan en waar je juist goed in bent. Zij probeert dan ook een bepaalde vorm van optimisme en pro-activiteit in te brengen. Dus als iets toch vervelend is of minder leuk, hoe probeer je dat dan te relativeren of hoe kan je daar toch als een kans naar kijken? Maxime is ervan overtuigd dat je van de lastigste momenten het meeste leert.

Ze vindt het fijn om in deze zoektocht een toegevoegde waarde voor jou te zijn en echt iets voor je te kunnen betekenen.

Vertrouwen, tevreden en trots

Ze vindt dat in de relatie tussen haar en jou een vertrouwensband moet zijn. ‘Als die er niet is, dan kun je van alles proberen, maar dan gaat het gewoon niet werken. Dan durft iemand niet met jou te praten over wat er speelt. En ik denk dat dat het allerbelangrijkste is. Dat iemand gewoon alles durft te zeggen wat er speelt.’

Daarnaast wil ze dat jij tevreden bent. Ze merkt op dat veel van haar kandidaten heel erg kritisch op zichzelf zijn. Onder andere omdat ze willen laten zien wat ze wél kunnen. Maxime snapt dat het niet altijd makkelijk is om tevreden en trots op jezelf te zijn. Toch vindt zij het heel belangrijk dat je leert voelen dat je tevreden mag zijn, met elke stap die je maakt. We proberen elk klein stapje als een overwinning te zien.

Matchmaking

Naast de jobcoaching heeft Maxime ook contact met werkgevers. Zo weet ze welke profielen de organisaties zoeken. Op deze manier kan ze een perfecte match vinden tussen de werkgever en jou als kandidaat.