Suzanne Bronsgeest - Adviseur

Suzanne Bronsgeest

 

“Je bent verantwoordelijk voor je eigen leven. Dat is mijn uitgangspunt. Ik ondersteun je daarbij graag. Praktisch en met oog voor jou. Ik houd je een spiegel voor, zodat je inzicht in jezelf krijgt, waarmee jij verder kunt. Door mijn eigen ervaringen, oordeel ik niet snel. Er zijn bij mij geen taboes. Wees gewoon jezelf.” De interesse in mensen, die zat er al vroeg in bij Suzanne Bronsgeest. Haar nieuwsgierigheid naar hoe de psyche werkt en waarom dat niet bij iedereen op dezelfde manier werkt, maakte dat ze toegepaste psychologie ging studeren. Al tijdens haar studie ontdekte ze haar passie voor coaching. Ze begeleidde jongvolwassenen op de grens van zelfstandig worden met hulpvragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling en talentontwikkeling. En dat beviel haar goed.

Positief

Tijdens haar afstudeeronderzoek naar arbeidsinclusie van mensen met een arbeidsbeperking interviewde ze verschillende sociaal ondernemers. Hierdoor kreeg ze interesse in sociaal ondernemen en overwoog ze zelf een sociale onderneming te starten in de vorm van een horecaconcept. Na enige tijd gewerkt te hebben als bedrijfsleider in een goedlopende horecazaak in Den Haag heeft Suzanne er voor gekozen om te stoppen met de horeca en op een andere manier bij te dragen aan een inclusieve samenleving. Nu werkt ze als coach voor Young Professionals met een arbeidsbeperking: “Mijn coachingsstijl is uitgaan van het positieve en altijd toekomstgericht. Wat gaat er goed? En hoe komt het dat dat goed gaat? Ik focus met opzet op het positieve. Als je in een negatieve spiraal zit, zie je de goede dingen niet meer van jezelf. Ik help je om dat weer omhoog te halen en zo je zelfvertrouwen te herstellen.”

Behulpzaam

Door je de ruimte te geven om jezelf te zijn, bouwt Suzanne aan vertrouwen. Ze vindt een goede verstandhouding daarom heel belangrijk. Haar specifieke aanpak verschilt per traject: “Ik sluit aan bij jouw behoefte. Bij coaching heb je veel technieken die je kunt gebruiken maar eigenlijk ben ik als coach zelf het instrument. Ik hou alle technieken in mijn achterhoofd en pas die toe wanneer ik denk dat dat zinvol is. Het allerbelangrijkste is de juiste vragen stellen, goed luisteren, samenvatten, dat teruggeven, kijken of het klopt. Zo komen we tot de kern van wie jij bent, wat jij nodig hebt en kunnen we concrete doelen gaan stellen.”

Suzanne Bronsgeest | ChangeCreators