Bemiddelen naar werk

Bemiddeling naar werk

Is jouw klant weer fit voor werk en klaar om de arbeidsmarkt te betreden, maar is er ondersteuning nodig bij het vinden van betaald werk bij een werkgever of het opzetten van je eigen bedrijf (zzp)? Dan kunnen wij een Bemiddelen Naar Werk re-integratietraject bieden. Hierin ondersteunen we de zoektocht naar betaald werk.

Daarbij zetten we de klant uiteraard centraal. In het kort komt het erop neer dat de klant samen met een ervaren adviseur aan de slag gaat met zaken als zoeken naar geschikte vacatures, netwerken en solliciteren. Alles is erop gericht dat de klant duurzaam re-integreert, of te wel aan het werk gaat én blijft. Daartoe brengen we het profiel goed in kaart en zetten we dat af tegen de arbeidsmarkt. Netwerken is hierbij key. Daarom maken we samen met de klant een netwerkplan, zodat we geen kans onbenut laten. Naast het netwerken, gebruiken we ook traditionele vacaturebanken om vacatures te vinden. En als de klant dan wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, komt deze goed beslagen ten ijs dankzij de aandacht die we hebben besteed aan presentatie- en sollicitatievaardigheden. Uiteraard kijken we ook mee,  als de klant ergens in dienst kan komen, of het wel een geschikte plek is en adviseren we de toekomstige baas over wat er voor de klant nodig is om lekker te kunnen (blijven) werken. Zo nodig kunnen we ook nog een tijdje jobcoachen op de nieuwe werk.

Het Bemiddelen Naar Werk traject kan ook ingezet worden als de klant een eigen onderneming wil beginnen (zzp). In dat geval bepalen we aan de hand van de ondernemerstest of het profiel past bij het ondernemerschap en zo ja, welke strategie het beste gevolgd kan worden om een succesvol ondernemer te worden.