Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding : van vraagstuk naar zingeving in je werk

Iedere medewerker komt in zijn loopbaan wel eens op dat punt waarop er twijfel ontstaat. Vind ik het nog leuk wat ik doe? Hoe moet ik verder? Essentiële vragen waarbij je medewerker wel wat ondersteuning kan gebruiken in de vorm van een loopbaanbegeleidingstraject. Hierin staat een deskundige ChangeCreators adviseur uitgebreid met hem stil staat bij vragen als: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Een loopbaanonderzoek brengt zowel de wensen, behoeften, bekwaamheden, sterke kanten, successen en motivatie als de voorwaarden voor een functie duidelijk in beeld. Dat alles geeft een leidraad voor de huidige en toekomstige loopbaan van je medewerker.

Waarom ChangeCreators?

  • Deskundige adviseurs met ruime ervaring in bedrijfsleven en/of (semi)overheid
  • Loopbaantraject toegesneden op situatie en mogelijkheden van medewerker
  • Solide inzicht in loopbaanmogelijkheden (binnen of buiten de organisatie) op basis waarvan medewerker écht verder kan

Het onderzoeken van wensen en mogelijkheden

Bij ChangeCreators leveren we maatwerk. Dat betekent dat we ieder loopbaanbegeleidingstraject op maat inrichten. In het algemeen bestaat een traject uit 6-8 individuele gesprekken, oefeningen en gevalideerde testen. Dat kan zowel een werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst (stressprofiel, competentierapport, managementcompenties) zijn als een capaciteiten- of interessetest. Daarnaast maken we gebruik van verschillende vragenlijsten om de kwaliteiten, loopbaanwaarden, stressfactoren, werkcultuur of werkomstandigheden helder te krijgen. Uiteraard is er hierbij aandacht voor de rode draad in het arbeidsverleden en een analyse van de huidige functie.

Het resultaat van het loopbaanonderzoek is een richting waarin de medewerker zijn nieuwe werkkring of toekomst kan zoeken. De medewerker ontvangt een uitgebreide rapportage met de samenvatting en conclusies van het loopbaantraject. Wij stellen een actieplan op ten aanzien van de toekomst en geven eventueel een advies voor een passende opleiding. Ook krijgt de medewerker tips voor het solliciteren en netwerken.