Bemiddelen naar werk

Bemiddelen Naar Werk

Ben je weer fit voor werk en klaar om de arbeidsmarkt te betreden, maar heb je ondersteuning nodig bij het vinden van betaald werk bij een werkgever of het opzetten van je eigen bedrijf (zzp)? Dan kunnen we je via de gemeente een Bemiddelen Naar Werk re-integratietraject bieden. Hierin ondersteunen we je in je zoektocht naar betaald werk dat bij past.

Daarbij zetten we jou uiteraard centraal. In het kort komt het erop neer dat jij samen met een ervaren adviseur aan de slag gaat met zaken als zoeken naar geschikte vacatures, netwerken en solliciteren. Alles is erop gericht dat jij duurzaam re-integreert, of te wel aan het werk gaat én blijft. Daartoe brengen we jouw profiel goed in kaart en zetten we dat af tegen de arbeidsmarkt. Netwerken is hierbij key. Daarom maken we samen een netwerkplan, zodat we geen kans onbenut laten. Naast het netwerken, gebruiken we ook traditionele vacaturebanken om vacatures te vinden. En als jij dan wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, kom je goed beslagen ten ijs. Dankzij de aandacht die we hebben besteed aan jouw presentatie- en sollicitatievaardigheden. Uiteraard kijken we mee, we als je ergens in dienst kunt komen, of het wel een geschikte plek is en adviseren we je toekomstige baas over wat jij nodig hebt om lekker te kunnen (blijven) werken. Zo nodig kunnen we je ook nog een tijdje jobcoachen op je nieuwe werk.

Het Bemiddelen Naar Werk traject kan je ook inzetten als je een eigen onderneming wilt beginnen (zzp). In dat geval bepalen we aan de hand van de ondernemerstest of jouw profiel past bij het ondernemerschap en zo ja, welke strategie je het beste kunt volgen om een succesvol ondernemer te worden.