Fit voor werk

Fit voor Werk maken

Wil je wel weer werken, maar lukt het nog niet op eigen kracht een baan te vinden? Dan kan je via de gemeente bij ons terecht voor een Fit Voor Werk Maken re-integratietraject. Daarin gaan we ervoor zorgen dat jij weer fit wordt en klaar voor het vinden van betaald werk.

Hierbij is het goed te weten dat bij ons ieder traject maatwerk is. Daarom sta jij samen met een betrokken ChangeCreators adviseur stil bij de vraag wat jij nodig hebt om weer te kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Daarna gaan jullie samen aan de slag om ervoor te zorgen dat jij aan het eind van het re-integratietraject weer fit voor werk bent.

We werken als eerste standaard aan het versterken van je werknemersvaardigheden. Dat houdt in dat we je helpen bij het vinden van passend vrijwilligerswerk of een werkervaringsplaats in de gewenste richting. Zodat jij (weer) een werkritme kunt opbouwen en wij je belastbaarheid kunnen bepalen. Uiteraard zorgen wij er hierbij voor dat je op een plek terecht komt die bij je past en begeleiden wij je daar intensief. Een ander element dat we altijd meenemen in een fit voor werk traject is het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit (coaching/empowerment). We bespreken hoe jij je fysieke en psychische weerbaarheid kunt verhogen en daarmee je je persoonlijke effectiviteit. Hiertoe coacht de adviseur je bijvoorbeeld hoe je kunt omgaan met belemmeringen of helpt hij je bij het vergroten van jouw assertiviteit. Tenslotte is een vast element het in beeld brengen van je arbeidsmarktpositie. Dat betekent dat we samen gaan uitzoeken wat jouw (werkgerelateerde) interesses en vaardigheden of mogelijkheden op de arbeidsmark zijn. Dat doen we aan de hand van een gevalideerde interesse- en competentietest die we zo nodig aanvullen met een werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst.

Eventueel kunnen wij je vervolgens in een nieuw traject naar werk bemiddelen. Ook kan het zijn dat je doorgaat in een scholingstraject.