Anika Morsink - Adviseur

Anika Morsink

 

Jezelf weer in het licht zetten. Dat is waar Anika graag bij helpt: “Je grootste saboteur ben je vaak zelf. Dat wat jij denkt over jezelf, is lang niet altijd de waarheid. Je mag je verleden een plekje geven, jezelf (weer) in het licht zetten en doen wat jij het liefste doet in een omgeving die het beste bij jou past.”

Veelzijdig

Als life-, re-integratie- en loopbaancoach, weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainer zet Anika mensen graag letterlijk in beweging: “Ik ben een veelzijdig persoon die dat is gaan doen waar haar hart van gaat zingen. Het is mijn missie om mensen te begeleiden die verwijderd zijn geraakt van zichzelf door de grote hoeveelheid van keuzes die er zijn in deze wereld, de druk van de omgeving en/of hun onveilige jeugd. Het liefst op een duurzame manier, kijkend naar jezelf en je omgeving en van daaruit je levenslessen leren en keuzes maken met je hart.”

Naast het coach zijn, is ze onderwijskundig adviseur en gespecialiseerd in het inventariseren van scholingsbehoeften, gericht op de individuele behoeften en de behoeften van de werkgever.

Intuïtief

Gevraagd naar haar specialiteit, vertelt Anika dat zij als ervaringsdeskundig coach gespecialiseerd is in HSP’ers (Hoog Sensitieve Personen) en KOPP’ers (Kind opgevoed door Ouder met Psychische Problemen). Zelf is ze ook intuïtief en zet dat in bij het coachen: “Geen enkel traject is hetzelfde. Ik bied datgene aan wat op dat moment verwerkt en behandeld kan en mag worden. Je kunt mij het beste zien als een loodgieter met een gereedschapskist met daarin verschillende instrumenten. Ik kijk echt naar wat iemand nodig heeft, wat past bij hem/haar? Daar sluit ik dan zo goed mogelijk bij aan.” Dat betekent niet alleen maar praten, maar ook de natuur in en de symboliek van de natuur gebruiken en overige instrumenten inzetten om je onderbewuste wakker te maken.

Daarnaast maakt Anika gebruik van NLP-technieken (Neuro Linguistisch Programmeren) om je onderbewuste en je gevoel aan te spreken en je gedachten te herprogrammeren. Ze is een voorstander van positieve psychologie. Jezelf complimenten geven en trots zijn op de stappen die je al gezet hebt. Tenslotte is traumaverwerking een instrument dat ze inzet om zaken uit het verleden een plek te geven: “Als ik voel dat er nog wat te verwerken is, ga ik daarmee aan de slag.”

Anika Morsink | ChangeCreators