Diane Frénay - Adviseur

Diane Frénay

 

“Iedereen heeft het vermogen zichzelf te ontwikkelen. In je leven, in je werk en in je toekomst. Dat gaat niet vanzelf. Er is moed voor nodig om te onderzoeken wat je écht wil, wat kan, wat je doet en wat je vermijdt. Hoe je over dingen denkt en of dat helpt, of niet. Het (leren) erkennen en durven vertrouwen op jezelf, op je eigen vermogen, professionaliteit en kwaliteit, leidt tot wat je jezelf wenst.”

Diane Frénay werkt al jarenlang als loopbaancoach in de creatieve sector en volgde opleidingen op het gebied van trainen, coachen, ondernemerschap en projectmanagement. Eerder werkte ze als beleidsadviseur en gaf vorm aan organisatieveranderingen en implementatietrajecten, loste conflictsituaties op en coachte leidinggevenden en werknemers.

Zijn wie je bent

Mensen echt op hun plek krijgen, met behulp van creatieve invalshoeken, en met aandacht voor ontwikkelingen in de wereld. Dat is haar drijfveer. Diane kijkt per individu wie ze voor zich heeft en wat de talenten en mogelijkheden zijn: “De meeste mensen die ik begeleid, staan op een kruispunt. Om ze te helpen richting en betekenis te geven, zet ik bijvoorbeeld de Ikigai-methode in. Daarmee ga je vier levensgebieden langs en geef je antwoord op: Waar hou ik van? Hoe draag ik bij aan de wereld? Waarvoor wil ik betaald worden? Waar ben ik goed in? Dat geeft inzicht in wie je bent, waar jij voor staat, waar je passie zit en je professionaliteit, wat je waarden zijn. Met dat in handen kun je jouw route bepalen en werk vinden dat echt bij je past.”

Aandacht voor persoonlijke groei

Bij ChangeCreators coacht Diane in loopbaanontwikkeling en (voorbereiding op) werk. Ook ondersteunt ze bij het onderzoeken of een eigen onderneming tot de mogelijkheden behoort, bij het starten ervan of bij het inslaan van nieuwe wegen via re-integratie (UWV), spoor 2 of outplacement. Het combineren van een baan met bijvoorbeeld kunstenaarschap is ook iets dat ze kan begeleiden.

Daarbij zorgt ze er altijd voor dat mensen (weer) in hun kracht komen en vanuit hun kracht kunnen werken: “Je kunt door allerlei omstandigheden je zelfvertrouwen kwijtraken, zoals door een burn-out. Waar ik je graag bij help, is het terugvinden van het vertrouwen in en op jezelf. Dat maakt je krachtig als persoon en zacht in je oordeel. Met zelfvertrouwen ben je in staat om de juiste stappen te zetten.”

Diane Frénay | ChangeCreators