Esther Kruiter - Adviseur

Esther Kruiter

 

De charismatische Esther Kruiter helpt jou om jezelf beter te voelen en jouw kwaliteiten te ontdekken: “Veel mensen komen met de behoefte om erkend te worden om wie ze werkelijk zijn. Dan is het fijn te kunnen helpen zodat jij jezelf gaat zien en horen en uiteindelijk durft te zijn wie je bent, ongeacht de consequenties. Prachtig als je dat kunt!”

Esther Kruiter werkte 25 jaar in de hulpverlening en liep daar uiteindelijk in vast, omdat er veel dingen waren waarvan ze dacht “Waarom wordt dit niet anders ingezet?”. Na zelf een intensief proces te hebben doorlopen, maakte ze de switch vanuit hulpverlening in loondienst naar zelfstandige coach/trainer. Nu kan ze op haar eigen manier hulp bieden. Met jou op zoek gaan naar waar je kwaliteiten liggen. Op basis daarvan kun je immers andere keuzes maken. “Ik gun het iedereen dat ze het fijn hebben in het leven. Dat hoeft niet per se in het werk te zijn. En hoe mooi is het om iemand te hebben die herkent wat je zegt en die je daar verder in helpt? Als jij je zelf serieus neemt of leert te nemen, kun je stappen zetten.”

De oplossing centraal

Bij Esther staat niet de klacht (probleem) centraal, maar ligt de focus op de oplossing en succesmomenten: “Het probleem is het gegeven. Samen met jou ga ik op zoek naar wat jij op basis daarvan nodig hebt om je beter te voelen dan dat je je vandaag voelt. We gaan het probleem niet uitvergroten maar nemen het wel serieus. Daarbij kijken we breder dan het werk. Je bent wie je bent, met je hele hebben en houden. Werk en emoties zijn niet los te koppelen. Hoe je je voelt, neem je mee naar je werk. Gaat het nog steeds hoe jij wilt dat het gaat? Dat is iets dat ik je regelmatig zal vragen. En dan stellen we afhankelijk van jouw antwoord zo nodig bij.”

Echt in contact

Haar krachtige intuïtie is één van de instrumenten die ze inzet om jou verder te helpen, samen met haar werkervaring en persoonlijke ervaringen: “Je mag mij gebruiken om in je kracht te komen. Ik doe alles vanuit contact, ondersteun je van daaruit. Verbinding en afstemming. Voor mij is dat wezenlijk. Er moet een klik zijn, zonder dat is er geen werkbare relatie mogelijk. Ik ben echter geen meeprater, maar eerlijk en ik confronteer je vanuit mildheid. Daarbij heb ik veel tools ter beschikking, vanuit mijn eigen ervaring (doorgeefluik) en de theorie. Ik bekijk wat jij vandaag nodig hebt om verder te komen. Wat ik vaak terug hoor van mensen is dat ze verrast zijn door wat ik ze aanreik. Door mijn manier van werken, voelen ze zich gezien, gehoord en serieus genomen.”

 Esther Kruiter - ChangeCreators