Esther Pomp - Adviseur

Esther Pomp

 

Esther Pomp heeft altijd al iets met mensen gehad. Zij is een ervaren coach met een ruime ervaring in het begeleiden van mensen. Van oorsprong is zij medisch onderlegd (diëtiste en medisch analiste). Daarna werkte zij als maatschappelijk werker en gezinswerker bij verschillende instanties, zoals Vluchtelingenwerk Nederland, Schoolmaatschappelijk Werk en Jeugdzorg: “Vanuit mijn eerdere werk heb ik meegenomen dat het goed is om breder te kijken dan alleen naar arbeid. Ik neem daarom alle leefgebieden mee. Als het ergens niet lekker loopt, kom je immers niet aan werk toe. Ik kijk en denk met je mee hoe je zaken weer op de rit kunt krijgen, zodat je lekker aan de slag kunt.”

Een andere bron aanboren

Sinds 2005 werkt Esther als re-integratieadviseur, burnout- en jobcoach, met name voor mensen vanuit de WAO, WIA, Wajong en ziektewet. Haar werkwijze is oplossingsgericht, waarbij de nadruk ligt op het versterken van jouw krachten en kwaliteiten. Zij staat naast je en helpt je werkfit te worden en een geschikte werkplek te vinden, waar je voor langere tijd met plezier kan werken. Vervolgens blijft zij als jobcoach vaak bij je betrokken, zodat jij jouw werkplek ook op de langere termijn kan behouden: “Je hoeft het niet alleen te doen. Ik weet uit eigen ervaring hoe fijn het is dat je hulp van een professional kunt inschakelen, wanneer je ergens in vastloopt. Dat je met dat extra zetje terug in je eigen kracht kunt komen te staan.”

Maatwerk

Tevens heeft Esther de opleiding tot vitaliteitstherapeut en burnoutcoach afgerond. Zij heeft zich daarmee geschoold tot een allround personal coach. Zij is bekwaam in het coachen van mensen op zowel mentaal als fysiek vlak. Beiden zijn van invloed op hoe je je voelt. Wanneer je lekkerder in je vel zit, zul je je vitaler voelen en problemen beter aankunnen. Dit heeft een positief effect op je zoektocht naar werk. Al met al is Esther een gedreven coach: “Het gaat mij om jou. Ik neem ruimschoots de tijd om je te leren kennen en ga met je op zoek naar wat bij jou past. Daarbij heb ik geen specifieke methodiek die ik altijd gebruik. Wel een rugzak vol instrumenten, waaruit ik datgene inzet wat nodig is en passend bij jou. Zo sluit ik aan bij jouw achtergrond, niveau en wens. Dat is mijn kracht. Je kunt wel zeggen dat ik flexibel ben. Niet alleen als het gaat om praktische dingen als tijd en locatie, maar vooral in het meedenken en het out of the box denken op zoek naar nieuwe invalshoeken en mogelijkheden. Ik laat je altijd in jouw waarde en push je niet. Je kunt bij mij jezelf zijn en blijven. Dat is omdat ik ga voor een duurzaam resultaat. Alleen daarmee ben jij echt verder geholpen.”

Esther Pomp - ChangeCreators