Nanya Radema - Directie

Nanya Radema

 

Nanya Radema vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken bezig te zijn. Iets kunnen betekenen voor een ander. Dat is wat haar motiveert in haar werk en de rode draad in eerdere functies. Ze werkte in New York en Nederland in verschillende (management)rollen bij verschillende organisaties, zowel profit als non-profit.

In 2005 begon zij ChangeCreators: “Wat ChangeCreators anders maakt, is dat wij vraag- en resultaatgericht werken, richting een vooraf bepaald doel. Als een kandidaat een leer-/ontwikkelvraag heeft, sluit je daar uiteraard zo goed mogelijk bij aan, maar je blijft het einddoel wel voor ogen houden. Of dat dit nou het vinden van een nieuwe baan is, re-integreren, het versterken van persoonlijke effectiviteit of richting geven aan je loopbaan. Natuurlijk kun je ten behoeve van de kandidaat afwijken van het standaard pad. Als je uiteindelijk maar uitkomt op de met de werkgever afgesproken bestemming. Het is bij ons dus én-én in plaats van óf-óf. Zowel medewerker als werkgever zetten een stap vooruit. Onze adviseurs kunnen dit faciliteren, omdat zij naast hun theoretische kennis werkervaring hebben met verschillende doelgroepen én werkgevers in verschillende sectoren. Dat maakt dat zij goed bij beide partijen aansluiten én meer doen dan alleen standaard vragenlijstjes afwerken. Ook dat maakt ons onderscheidend als bureau.”

Potentie benutten

Nanya studeerde psychologie aan de Universiteit Utrecht en haalde in Amerika haar MBA op Colombia University. Deze combinatie van mens en business beschrijft haar ten voeten uit: “Ik heb altijd iets mensen gedaan, met medewerkers in een organisatie. Dat mens-component is voor mij essentieel. Wat ik daaraan leuk vind, is dat het te maken heeft met mensen en keuzes. Vanuit mijn mens-achtergrond denk ik graag mee op strategisch niveau over hoe je het menselijk kapitaal in je organisatie voldoende naar voren kunt brengen. Medewerkers maken immers je organisatie. Zij zijn het fundament. Ik ondersteun organisaties vanuit mijn expertise. Waar het om draait, is: hoe krijg je de juiste medewerker op de juiste plek?”

Ze is ervan overtuigd dat je als leidinggevende krijgt wat je er in stopt: ”Als je aandacht geeft, krijgt je betrokken medewerkers. Begeleid ze in hun ontwikkelingsproces en faciliteer ze bij de volgende stap in hun carrière. Laat ze ontdekken dat ze meer zijn en meer kunnen dan dat ze zelf denken.”

Eigen verantwoordelijkheid

Iedereen heeft iets te brengen. Dat is wat Nanya betreft de basis: “We wonen in een wereld waarin alles gefragmenteerd is. Alles in een hokje en als je daar niet in zit, word je er wel in geduwd. Waar het om gaat, is dat iedereen gehoord wil worden. Het zou mooi zijn als we zowel werkgevers als kandidaten dat gevoel kunnen geven, ongeacht ontwikkelvraag. Iedereen heeft immers voorwaarden nodig om lekker in het werk te kunnen zitten. We moeten daarom meer bezig zijn met ‘wie ben ik?’ en ‘waarom ben ik de moeite waard?’. Daarbij is zelfstandigheid voor mij key. Het is goed om samen het speelveld te definiëren, maar daarbinnen ben je vrij om je te kunnen bewegen. Dus hoe je van A naar B komt, dat is aan jou. Of je nu kandidaat bent, of adviseur.”

Sturen op kwaliteit

Voor ChangeCreators heeft ze een duidelijke visie: “Ik wil mensgericht goede resultaten blijven boeken met adviseurs die vakinhoudelijk specialist zijn op deelgebieden. Dat biedt immers de combinatie tussen snelheid, wat de werkgever vraagt, en kwaliteit/inhoudelijkheid voor de kandidaat. ChangeCreators moet voor beiden écht het verschil blijven maken.”

Nanya is aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP).

Nanya Radema - ChangeCreators