Odin Kos - Adviseur

Odin Kos

 

Odin heeft na zijn opleiding aan de Hogere Zeevaartschool gevaren als stuurman en was daarna jarenlang werkzaam in het bedrijfsleven, onder andere als directeur en operationeel manager. Op enig moment heeft hij besloten het roer om te gooien en een totaal andere richting te kiezen. Meer vrijheid en doen wat hij echt wilde. Odin heeft de keuze gemaakt om een opleiding te volgen en zich te specialiseren als arbeidsdeskundige. Mensen begeleiden om te werken naar vermogen, het beste in mensen omhooghalen is zijn passie. Odin helpt je bij het ontwikkelen van je talent en inzicht in wie je bent en wat je kunt.”

Arbeidsdeskundig

De kandidaten die Odin graag begeleidt, hebben vaak een WAO/WIA-, ZW, Arbo- of Wajong-status. Daarnaast heeft Odin ruime ervaring in het uitvoeren van opdrachten voor werkgevers (outplacement en spoor 2) en in het begeleiden van kandidaten op de werkvloer (jobcoaching). Als mensen te maken krijgen met ziekte, ongeval of arbeidshandicap is vaak extra aandacht nodig om de balans tussen belastbaarheid en arbeidsbelasting te hervinden: Odin doet het werk vanuit de achtergrond als arbeidsdeskundige. Hierdoor is hij uitstekend op de hoogte van de wet- en regelgeving en breed georiënteerd op het gebied van mens, werk en inkomen. Odin heeft kennis van het functioneren van individuele mensen in een beroep en zicht op beperkingen en stagnatiefenomenen. Tegelijkertijd weet Odin welke eisen taken en functies aan mensen stellen. Wat de gevolgen zijn voor salaris of uitkering als iemands verdiencapaciteit (tijdelijk) minder is. Bovendien heeft Odin levenservaring, veel gezien en meegemaakt, zowel in werk als privé. Daardoor kan hij zich heel goed in zijn kandidaten verplaatsen.”

Praktisch en open

Geen mens is gelijk, er is geen standaardoplossing en ieder traject is maatwerk. De instelling van Odin is pragmatisch, oprecht, eerlijk en afspraken nakomen, is vanzelfsprekend. Door zijn rustige houding en uitstraling weet Odin bovendien snel het vertrouwen te winnen: “Een vertrouwensband is de basis van samenwerking. Odin luistert heel goed en stemt samen het traject af. Daarna gaan we aan de slag. Of beter gezegd, ga jij zelf aan de slag. Voor Odin is zelfredzaamheid immers het allerbelangrijkst. Odin is van het spiegelen en reflecteren, zodat jij kunt ontdekken dat je meer kunt dan dat je in eerste instantie dacht en dat zelf de regie nemen je gezonder maakt en je gevoel van eigenwaarde versterkt.”

De kandidaten die hij graag begeleidt, hebben vaak een WAO/WIA-, ZW, Arbo- of Wajong-status. Daarnaast heeft Odin ruime ervaring in het uitvoeren van opdrachten voor werkgevers (outplacement en spoor 2) en in het begeleiden van kandidaten op de werkvloer (jobcoaching). Als mensen te maken krijgen met ziekte, ongeval of arbeidshandicap is vaak extra aandacht nodig om de balans tussen belastbaarheid en arbeidsbelasting te hervinden: “Ik doe mijn werk vanuit de achtergrond als arbeidsdeskundige. Hierdoor ben ik uitstekend op de hoogte van de wet- en regelgeving en breed georiënteerd op het gebied van mens, werk en inkomen. Ik heb kennis van het functioneren van individuele mensen in een beroep en zicht op beperkingen en stagnatiefenomenen. Tegelijkertijd weet ik welke eisen taken en functies aan mensen stellen. Wat de gevolgen zijn voor salaris of uitkering als iemands verdiencapaciteit (tijdelijk) minder is. Bovendien heb ik levenservaring, veel gezien en meegemaakt, zowel in werk als privé. Daardoor weet ik als geen ander hoe het werkt en kan ik mij heel goed in je verplaatsen.”

Odin Kos | ChangeCreators