Outplacement

Outplacement traject

Soms loopt een medewerker dusdanig vast in het werk dat het niet meer gaat of vervalt zijn/haar functie wegens reorganisatie. Dan is het tijd om gedwongen afscheid te nemen en moet de medewerker op zoek naar ander werk. Hierbij raden we je aan te kiezen voor begeleiding in de vorm van outplacement. Ook al ben je daar als werkgever wettelijk niet toe verplicht. Een outplacement traject past namelijk heel goed in het kader van de zorgplicht (goed werkgeverschap) die je hebt naar je medewerker. Hiermee krijgt deze een betere uitgangspositie op de arbeidsmarkt. De deskundige hulp van de outplacement adviseur vergroot de kans op het vinden van een nieuwe baan immers aanzienlijk. Bovendien is het positief dat jij je als werkgever op deze manier bekommert om het wel en wee van de medewerker. Die zal dit dan ook zeker waarderen in deze tijd van onzekerheid. Als laatste helpt de inzet van een outplacement traject mogelijk voorkomen dat een kantonrechter in een ontslagprocedure alsnog een ontslagvergoeding toekent aan je medewerker wegens onredelijk ontslag.

Toegevoegde waarde ChangeCreators

  • Wij hebben verstand van werk en ondersteunen je graag vanuit deze expertise
  • Onze adviseurs zijn vindingrijk dus we komen altijd tot een passende oplossing
  • Ons slagingspercentage is hoog, mede door ons uitgebreide netwerk

Deskundige ondersteuning bij ChangeCreators

Van werk naar werk komen, kan best lastig zijn voor een medewerker. Die kan daar zeker steun bij gebruiken. Dat doe je echter niet zo maar. Een duurzame en passende werkplek vinden, vraagt om kennis van de huidige arbeidsmarkt. Weten hoe je de kwaliteiten van een medewerker kunt vertalen naar kansen in werk. Dat vraagt om expertise, om tijd en aandacht. Daarom is het prettig dat je dit traject kunt uitbesteden door ons in te schakelen. Jouw medewerker is bij ons in goede handen. En we houden jou op de hoogte hoe het jouw medewerker vergaat op de zoektocht naar ander werk. Zo werkt een outplacement traject twee kanten op:

Voor jou

Je kunt je medewerker niet alleen met een gerust hart aan ons overlaten, maar je kunt ook gebruik maken van onze kennis. Zo kun je met ons sparren over hoe jouw medewerker zo snel mogelijk naar ander passend werk komt. In dit kader is het prettig om te weten dat je medewerker bij ons zo veel mogelijk zelf de regie krijgt zodat deze zijn/haar eigen verantwoordelijkheid kan nemen. Ook denken we met je mee over vragen als hoe je je medewerker het beste kunt begeleiden op weg naar het ontslag, waarbij er aandacht is voor het verwerkingsproces. Ook fijn is dat je met de inzet van een outplacement traject de kans op slagen aanzienlijk vergroot voor je medewerker.

Voor je medewerker

Bij een gedwongen ontslag komt er van alles op je medewerker af. Niet alleen praktische vragen zoals de vraag ‘Hoe vind ik zo snel mogelijk ander werk?’ maar ook emoties waaronder gevoelens van verlies. Dit alles krijgt aandacht in het outplacement traject. Zo ondersteunen wij je medewerker in de zoektocht naar werk dat het beste past, of dat nou een nieuwe baan is of een eigen onderneming. In persoonlijke gesprekken achterhalen we wat je medewerker wil en kan. Met trainingen oefenen we vaardigheden die nodig zijn om de gewenste job te scoren. In ons online vacaturesysteem matchen we de kwaliteiten van de medewerker met de beschikbare vacatures om zo passende en duurzame functies te identificeren. En natuurlijk zetten we ons uitgebreide netwerk in om je medewerker aan een baan te helpen.