Letselschade

Letselschade re-integratie spoor 1, 2 of 3

Als je (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt, door letsel veroorzaakt door een derde partij, komt daar veel bij kijken.  Zeker omdat er hierbij meerdere partijen betrokken zijn. Ieder met zijn eigen verantwoordelijkheden. Zo is vanuit de Wet verbetering Poortwachter de werkgever verplicht de zieke medewerker te laten re-integreren en is de medewerker verplicht daaraan mee te werken.

Wij begeleiden in letselschade trajecten zowel mensen die hulp nodig hebben om te re-integreren in hun eigen werk of in ander passend werk binnen de organisatie (spoor 1), als mensen voor die het eigen werk niet meer mogelijk is en die op zoek moeten naar een externe werkkring (spoor 2). Ook verzorgen wij re-integratietrajecten voor mensen die al een WIA keuring achter de rug hebben en van wie de ex-werkgever eigen risico drager is (spoor 3).

Toegevoegde waarde ChangeCreators

  • Onze begeleiding gaat verder dan alleen het vinden van een baan
  • Onafhankelijke en objectieve benadering van re-integratie in spoor 1, 2 of 3
  • Wij zijn thuis in de wereld van de re-integratie en kunnen daardoor sneller schakelen

Resultaatgerichte begeleiding na letselschade

Onze empatische adviseurs helpen je te re-integreren in je huidige of in een nieuwe functie, binnen of buiten de organisatie. Om passend werk te vinden, helpen we in een loopbaantraject bij het beantwoorden van de vraag wat je (nog) kan en wil. Zo nodig, geven we gerichte training, bijvoorbeeld op het gebied van netwerken en solliciteren. Als tussenstap naar ander passend werk, zetten we eventueel een stage, werkervaringsplaats of proefplaatsing in. Op die manier kan je ervaren wat je arbeidsmogelijkheden (nog) zijn. Wij geloven in netwerken. Daarom zetten wij zowel het ChangeCreators netwerk als dat van jou in bij het zoeken naar een andere werkgever. Als extra bieden wij een online vacaturesysteem, dat je kunt gebruiken om kansen op werk te vinden. Als je een duurzame nieuwe werkplek hebt gevonden, kunnen wij je daar nog een tijdje in ondersteunen met nazorg of coaching.