Jobcoaching

Jobcoaching: begeleiding op je werkplek

Soms kun je wel wat ondersteuning gebruiken op het werk om ervoor te zorgen dat je lekker kunt (blijven) functioneren. Dan kan een jobcoach handig zijn. Deze begeleidt jou intensief op je werkplek. Begin je aan een nieuwe baan? In dat geval kan een jobcoach van tevoren meekijken of die baan wel goed bij je past. Maar in ieder geval zal hij je vanaf de start bijstaan. Door je te helpen met dingen die je lastig vindt en door een verbindende rol te spelen tussen jou en je werkgever, je leidinggevende en/of je collega’s. Het uiteindelijke doel is er voor zorgen dat jij uiteindelijk zelfstandig je werk kunt doen.

Persoonlijke ondersteuning bij ChangeCreators

Iedereen is anders dus zal ook ieder jobcoachingstraject een andere inhoud hebben. Wel kunnen we in het algemeen zeggen dat de ChangeCreators jobcoach in alle jobcoachingstrajecten een gelijke rol speelt. Deze is ervoor om jou op zodanige manier te begeleiden dat het wél lukt. Daarom speelt de jobcoach een belangrijke rol in het afstemmen van de verwachtingen tussen jou en je werkgever. Hij maakt bespreekbaar waar het om gaat: wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen en te kunnen volhouden en stemt zo nodig praktische zaken af. Jullie bespreken regelmatig samen hoe het gaat op het werk en waar je tegenaan loopt. Door frequent contact met je te houden, kan de jobcoach je prima begeleiden.

Je vraagt jobcoaching via het UWV aan. Dat kan als je werkzoekend bent en je een arbeidsongeschiktheidsuitkering (Wajong, Wia, Wao) of Ziektewetuitkering ontvangt.