Loopbaanscan

Loopbaanscan : van vraagstuk naar carrièrerichting

Iedereen heeft dat wel eens. Dat je je afvraagt: hoe nu verder? Omdat je zelf het gevoel hebt dat je niet meer lekker zit in je huidige werk en je daarin wat wilt veranderen. Of omdat je werkgever je heeft gevraagd daar eens over na te denken. Of omdat je noodgedwongen op zoek bent naar ander werk bij een andere werkgever. Dan kan het zinvol zijn eens stil te staan bij alles wat je al hebt opgebouwd aan kennis en ervaring, bij je competenties en kwaliteiten en vandaaruit te onderzoeken welke richting je op zou kunnen en zou willen. Dus eerst een pas op de plaats te maken bij jezelf en pas daarna bewust verder, naar werk dat beter bij jou aansluit.

Op weg naar beter passend werk

Het is niet zomaar iets. Je competenties en mogelijkheden in beeld brengen en die dan vertalen naar mogelijke stappen die je kunt zetten in je loopbaan of in je ontwikkeling in je huidige functie. Dit alles vraagt om expertise. Om verbanden kunnen leggen tussen jouw kwaliteiten en eisen die worden gesteld aan verschillende functies. Dan kan het enorm helpen als je hierbij ondersteund wordt door een ervaren ChangeCreators adviseur. Die weet immers als geen ander hoe jij opnieuw richting zou kunnen geven aan jouw loopbaan of hoe je je verder kunt ontwikkelen in de baan waarin je nu zit.

Loopbaanscan bij ChangeCreators

Om te bepalen hoe jij verder zou kunnen, gaan we in twee gesprekken samen met jou op zoek naar een antwoord op vragen als: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Dat geeft inzicht in jouw persoonlijkheid, in wat jouw capaciteiten zijn, wat jij belangrijk vindt en wat jou drijft. Om dat te kunnen achterhalen, ga jij aan de slag met testen, die niet alleen jouw kwaliteiten en mogelijkheden in beeld brengen, maar ook je ontwikkelpunten. De uitkomst kan vervolgens inzicht geven in stappen die je zou kunnen zetten in je loopbaan, maar ook hoe je zou kunnen komen tot een betere ontwikkeling in je huidige functie.

In het kort bestaat een loopbaanscan uit:

  • Persoonlijkheidsvragenlijst (inclusief competentiescan) – Hoe werk ik graag?
  • Vragenlijst carrière ankers/loopbaanwaarden/drijfveren – Wat zijn de motivatoren in mijn werk?
  • Leerstijlvragenlijst – Hoe leer ik dingen?
  • Vragenlijst ontwikkelingsstrategieën – Hoe zit het met mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling?
  • Beroeps- en interessevragenlijst – Wat past bij mij en wat vind ik leuk om te doen?
  • Capaciteitentesten (indien wenselijk) – Wat zijn mijn cognitieve capaciteiten? Heb ik een mbo-, hbo- of wo- denk/werkniveau?