René Lubbers - Adviseur

René Lubbers

 

Na boventallig te zijn geworden na ruim dertig jaar in de ICT, was de vraag ‘En nu?'. René besloot eerst te gaan netwerken. Praten met familie, vrienden, buren. Ouders van het voetbalteam dat hij trainde, vroegen aan hem waarom hij niet ging werken met jongeren. Dit vond hij een goed idee en zo heeft hij een opleiding tot coach gevolgd.

Vervolgens startte hij in 2014 op vrijwillige basis bij jongeren en vluchtelingen. Dit voelde zo goed en gaf hem zoveel energie dat hij meer opleidingen en cursussen heeft gevolgd. Hierdoor is hij nu jobcoach en kan hij loopbaantrajecten, spoor 1, 2 en 3 trajecten en participatietrajecten begeleiden. Hij begeleidt ook mensen die bij het UWV een uitkering hebben en hij kan jou, waar nodig, socialiseren en activeren. Daarnaast vind hij het een enorme uitdaging om mensen met een fysieke of mentale beperking te begeleiden.

Op maat werken

René heeft geen specifieke doelgroep, omdat hij werkt met de energie die uit jou zelf komt. Hij kijkt naar de hulpvraag en sluit daarbij aan. Buiten de gestelde kaders die bijvoorbeeld door de Wet Verbetering Poortwachter of een bedrijfsarts gesteld worden, werkt hij graag bij iedereen op maat. Het uiteindelijke doel is werk en er zijn meerdere wegen om daar te komen. Dit doet hij door samen met jou te zoeken en te ervaren wat werkt. Dit vindt hij het mooiste van zijn werk.

Volg je gevoel

Veiligheid, vertrouwen, transparantie en eerlijkheid zijn pijlers voor hem. Doen wat je belooft. En het traject samen aangaan. Hij gaat niet alles voorkauwen, je moet het zelf doen. Hij werkt door verwachtingen naar elkaar uit te spreken en respectvol met elkaar om te gaan. ‘Voelen wat mensen nodig hebben’, dat is de werkwijze van René. Enthousiasme hoopt hij naar boven te laten komen, door zijn eigen ervaringen en verhaal met je te delen. Hij staat relaxed in het leven en laat de keuzevrijheid geheel bij jou liggen. Werken met én vanuit je hart, volg je gevoel. Dat is belangrijk voor hem.

Wanneer het doel bereikt is? Als een traject positief is verlopen en het doel bereikt is. Dan is hij happy en tevreden.

René Lubbers